Get Adobe Flash player

Anmäl dig till Exteriörkurs 27 maj!

 
SAHF bjuder in till exteriörkurs!

🌷 
Lördagen den 27 Maj kl. 10.00

🌷 
Plats: Sweden Arabian Stud, Uddevalla

🌷 
Föreläsare är Internationella B domaren Bérengère Fayt

🌷 
Pris: 800 kr för SAHF medlemmar, 1000 kr för icke medlemmar

🌷 
Ungdomar under 26 år, som är SAHF medlemmar, 500 kr, icke SAHF medlem Ungdom 600 kr

🌷
Kursen är både teoretisk och praktiskt på häst, och ges på engelska
 
Varmt välkomna! 🙂

Anmälan som är bindande görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 24:e April!

Jordbruksverket informerar om EU:s nya djurhälsförordning


Jordbruksverket informerar om att EU:s nya djurhälsoförordning - Animal Health Law (AHL) - börjar gälla den 21 april. Det innebär bl.a. att:

1. Alla hästar som registreras fr o m 21 april 2021 ska chipmärkas med ett chip som är godkänt av Jordbruksverket och har svensk landskod, kod 752. Detta gäller hästar födda i Sverige. Hästar födda i andra länder ska chipmärkas med det landets kod. Vi rekommenderar att alla föl/hästar som chipmärks fr o m nu chipmärks med landskod.

2. Den som håller häst, kallad aktör i lagstiftningen, dvs alla hästanläggningar ska vara registrerade hos Jordbruksverket senast den 1 oktober. Likaså ska hästarna ”folkbokföras” på den anläggning där hästen normalt sett hålls. Jordbruksverket har tagit fram en e-tjänst för att dessa uppgifter ska kunna registreras. För att registrera hästarna behöver man veta hästens UELN-nummer.

Renrasiga fullblodsaraber födda i Sverige och registrerade hos Arabhästregistraturen kan man ta fram numret på själv. OBS alla avelsorganisationer har sina egna siffer-/bokstavskombinationer, så detta gäller endast hos ARAB. Det är alltid 15 siffror och börjar med 752003. Korsningar registrerade hos ARAB börjar på 752003C. Därefter kommer nollor, antalet beror på hur många siffror det är i FA-nr och sist ska det vara de 3 sista siffrorna i födelseåret. Ex en häst med FA nr 3/03 född 2003, blir 752003000303003. Yngre hästar har numret i sina handlingar.

Jordbruksverket har samlat information om AHL på sin sida och uppdaterar när ny information finns tillgänglig - se https://jordbruksverket.se/AHL

Vinnarna av Årets Arab 2020

Äntligen har SAHF den stora äran att presentera vinnarna av Årets Arab 2020! Trots det gångna året fick vi in många fantastiska nomineringar och svenska arabhästägare är fantastiskt duktiga på att vara ute och visa upp vår ras. Så oavsett om din häst blivit utsedd till Årets Arab eller inte förtjänar den en extra morot ikväll!

Följande hästar har under 2020 utfört enastående prestationer och därav utsetts till Årets Araber!

Årets Arab Distans: Golden Question (Gunilla Kjellén)
Årets Arab Dressyr ponny: Cencessa (Lisen Allberg)
Årets Arab Dressyr häst: Pompeji (Pia Lewerentz)
Årets Arab Galopp häst: Top Medina (Roland och Kerstin Ask)
Årets Arab Hoppning häst: Mackenzie (Beatrice Hagström)
Årets Arab Western: Zahara Sunshine (Annica Westerlund)
Årets Arab Utställning: TA Koresh (Tärenäs Arabstuteri)
Årets Arab Fälttävlan: Mackenzie (Beatrice Hagström)
Årets Arab Elit: Zahara Sunshine (Annica Westerlund)
Årets Arab Ambassadör: Dennah (Cecilia Müller) och Magic Magnifique (Sweden Arabian Stud)

Stort grattis till alla vinnare! :-)

Som vinnare av Årets Arab delas det ut minnesplakett, hederspriser från Agria samt ett gratis medlemskap i SAHF. Ekipagen kommer att presenteras lite närmare i SAM under året och prisutdelning kommer ske längre fram. Alla vinnare kommer att kontaktas av SAHF längre fram.

På bild ses vinnaren av Årets Arab Elit, Zahara Sunshine.

Copyright © Svenska Arabhästföreningen, SAHF 2012-2020. All Rights Reserved.