Get Adobe Flash player

SAHF Online Show 2021

För er som inte kunde vara med på årets Riksutställning på Strömsholm – eller bara inte kan få nog av att visa upp era fina arabhästar 😉 – har vi nöjet att presentera SAHF Online Show 2021!

Konceptet är detsamma som från fjolårets succé och precis som då ligger fokus på att ha roligt tillsammans med sin häst samtidigt som man får en bedömning av domare i världsklass.

Utställningen är öppen för medlemmar i SAHF och det är kostnadsfritt att anmäla upp till 3 hästar. Nytt för i år är att tävlingen även är öppen för dig som har en partbred arab!

Du som är amatör har precis som förra året möjlighet att få själva visningen bedömd och kommenterad av Johanna Ullström – tack Johanna! 

Hela propositionen inklusive instruktioner om hur du spelar in och skickar din visningsfilm finns här:

http://www.sahf.net/images/sahfonlineshow2021/PropositionSAHFOnlineShow2021.pdf

Anmälan sker online via följande länk – senast den 30 september vill vi ha din anmälan:

https://forms.gle/ciSYbPTgcG46wM5G8

Glöm nu inte att ha riktigt roligt – och lycka till!
   Styrelsen för SAHF

Välkommen till Riksutställningen 2021!

Äntligen kan vi åter hälsa er hjärtligt välkomna till årets Riksutställning som i år hålls den 30 juli – 1 augusti på Strömsholm utanför Hallstahammar!

 

Det är första gången Riksutställningen anordnas på Strömsholm, och vi är mycket glada att kunna få bjuda in er till en av Sveriges äldsta och mest anrika hästanläggningar!

 

Vi är också mycket stolta att för första gången kunna erbjuda live stream från hela utställningen med både bild och poäng i realtid.

 

Annars är upplägget välbekant med Liberty och (hoppas vi) Riksfest på lördag kväll samt championaten på söndag förmiddag! På lördag hålls även prisceremonin för Årets Araber samt WAHO Trophy, och på söndag morgon erbjuds möjlighet till Hingstcertifiering till subventionerat pris.

 

Pga rådande förhållanden har vi inte kunnat lägga ut propositionen förrän nu och anmälningstiden är därför ovanligt kort – senast den 15 juli måste vi ha er anmälan!

 

Vi ses på Strömsholm! :-)

Kallelse till årsmöte 2021

Varmt välkommen till SAHF:s årsmöte som i år hålls den 17 april kl 13.00 - precis som förra året väljer vi att hålla mötet digitalt.
Årsmötet är öppet för dig som är medlem och du anmäler ditt deltagande genom att skicka fullständigt namn och mobilnummer till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.- därefter skickar vi instruktioner om hur du ansluter till mötet!

Kallelse till digitalt årsmöte 2021
Förvaltningsberättelse 2020
Valberedningens förslag till årsmötet 2021
Revisionberättelse 2021

Vi ses,
Styrelsen SAHF
 

Riksutställningen 2020 är inställd

Det är med stor sorg vi måste meddela att Riksutställningen 2020 är inställd.
Detta på grund av spridningen av Covid -19 som begränsar möjligheterna för besökare, hästägare, tränare och domare att deltaga på årets utställning.
Vi ser däremot med stor glädje och förväntan fram emot Riksutställningen 2021 som förhoppningsvis alla kommer vara oerhört väl förberedda för! Planeringen för nästa års riksutställning kommer att påbörjas redan under den kommande hösten. Alla tips och idéer på förbättringar tas tacksamt emot!
Med inställda tävlingar kommer stora möjligheter för att träna och förbereda för framtida tävlingar. På grund av det kommer styrelsen stödja och uppmuntra alla medlemmar som vill bidra med aktiviteter i de olika regionerna i ännu större utsträckning än tidigare! Alla aktiviteter ska självklart genomföras på ett säkert sätt både för hästar och människor!
Vill du arrangera något och ha stöd av SAHF? Tveka inte att kontakta någon i styrelsen eller oss här via Facebook eller mejlen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att få veta mer!

Vinnarna av Årets Arab 2019

Äntligen har SAHF den stora äran att presentera vinnarna av Årets Arab 2019!

Följande hästar har under 2019 utfört enastående prestationer och därav utsetts till Årets Araber!

Årets Arab Distans: Ameer Attraction (Ebba Compier)
Årets Arab Dressyr ponny: Cencessa (Lisen Allberg)
Årets Arab Dressyr häst: Elysion (Kullatorp Arabian Stud)
Årets Arab Galopp ponny: Magic de Maria (Linda Smedberg)
Årets Arab Galopp häst: Ayman (Maria Hagman-Eriksson)
Årets Arab Hoppning ponny: Zaspa Isa (Martina Nilsson)
Årets Arab Hoppning häst: Mistra (Elisabeth Ekelund Husborn)
Årets Arab Western: Zahara Sunshine (Micaela Westerlund)
Årets Arab Utställning: Agmal Thiago (Solliden Hästsport - Helen Lundström och Jan Lissmats)
Årets Arab Elit: GS Karezz (Olivia Ekeberg)
Årets Arab Special: Nazira (Karin Gadde Jennische)

Stort grattis alla till alla vinnare!

Som vinnare av årets arab delas det ut minnesplakett, hederspriser från Agria samt ett gratis medlemskap i SAHF.

Ekipagen kommer att presenteras lite närmare i SAM under året och prisutdelning kommer ske längre fram. Alla vinnare skall ha mottagit ett mejl från oss, skulle det inte ha nått er av någon anledning så ta kontakt med oss!

Kallelse till digitalt årsmöte 2020

Vi följder Folkhälsomyndigheten rekommendationer för ideella föreningar och håller därför ett digitalt årsmöte den 25 april kl 13.00.
Årsmötet är öppet för dig som är medlem och du anmäler ditt deltagande genom att skicka fullständigt namn och mobilnummer till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.- därefter skickar vi instruktioner om hur du ansluter till mötet!

Kallelse till årsmöte 2020Vi välkomnar alla medlemmar att besöka vårt årsmöte som i år hålls lördagen den 4 april kl 13.00 hos Pershagenskolan med adressen Bränningestrandsvägen 4 i Pershagen söder om Stockholm!

Kallelse till årsmöte 2020
Förvaltningsberättelse 2019
Motioner till årsmötet 2020
Styrelsens svar på motioner 2020
Förslag till stadgeändring för beslut 
Valberedningens förslag till årsmötet 2020
Revisionsberättelse 2019


Väl mött,
  Styrelsen SAHF

Välkommen till Riksutställningen 2019!

Hjärtligt välkomna till årets Riksutställning den 16-18 augusti på Näsbyholm utanför Strängnäs!

 

Nytt för i år är att amatörklasserna är anslutna till Aljassimya Amateur Challenge och erbjuder både halter och ridklasser i form av Pleasure och Trail! Vi har separata domare till amatörklasserna och det är därför möjligt att anmäla samma häst till både Aljassimya Amateur Challenge och Riksutställningen.

 

Annars är upplägget välbekant med Liberty och Riksfest på lördag kväll samt championaten på söndag förmiddag! På lördag hålls prisceremonin för Årets Araber samt WAHO Trophy, och precis som förra året erbjuds möjlighet till Hingstcertifiering på söndag morgon till subventionerat pris.

 

Vi ses på Näsbyholm! :-)

Kontakta SAHF

SAHF - Svenska Arabhästföreningen
c/o Niclas Holm
Bränninge Gård
151 39 Södertälje 

Ordförande
Niclas Holm
Mobil: 070-695 34 12
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kansli och allmänna frågor
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Webbsidan
Ansvarig: Patrik Gustafsson
Mobil: 073-067 11 38
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Värderingsman SAHF
Benny Freme
Mobil: 0733-578 053
Telefon: 0302-169 69

Pekka Pakkonen
Mobil: 0705-192 195
Telefon: 0523-474 76

 

 

SAHF:s logotyp

sahf pos2Svenska Arabhästföreningen bildades 1964, av några arabhästintresserade personer. Då togs ett initiativ av makarna Penelope & Claes Lewenhaupt på Claestorp, för att få fram en lämplig logotyp till den nystartade föreningen. De vände sig till en person i bekantskapskretsen, den då mycket unga konstfacksstuderande fröken Barbro Persson.

Barbro skissade på förslag efter förslag och till sist kom då det förslag fram som fortfarande används och som numera är mycket välkänt även utanför Sverige. Vägen fram till den slutliga logon var ändå något kantig. Den ursprungliga texten var handtextad, men ersattes med typografiska tecken av skäl som vi förmodar hade tryckteknisk bakgrund. Logon skulle ju också, för att kunna tryckas, gjutas som en blytyp. Det var bly som gällde - inte datorer.

Logons karaktär, den skickligt grafiska framtoningen (exempelvis manen) och logons lämplighet att användas i samband med modern teknik är genialisk. Datorer, kopiatorer, scannrar, fax eller vad vi nu hittar på, kan ju ofta rasera en bild - men SAHFs logo klarar det mesta av teknisk misshandel utan att förlora sin identitet. Förebilden för logon var Claestorps mycket kända Farissla och Kariba.

Vad hände sedan?

Jo, den unge konststuderanden blev klar med sin utbildning, bildade familj och bytte efternamnet till Lundberg. Barbro bor i Furuvik och undervisar i dag i konstnärliga ämnen och arbetar fortfarande med hästar som förebilder, bland annat. Det är dock inte bara araber utan alla hästraser som är föremål för hennes intressen. Detta tar sig konstnärliga uttryck, både vad gäller bild och form. Efter cirka femton år (!) från det att logon blev klar erhöll Barbro ett mindre belopp som ersättning plus den blytyp som nu sannolikt har förkommit. Något original finns tyvärr inte bevarat vad vi känner till.

Vad händer nu?

Som nämnts ovan har den 52 år gamla logon visat sig hålla den grafiska kvalitet som behövs inom modern teknik. Logon får, i positiva sammanhang, användas av medlemmar för att exempelvis visa sitt medlemskap eller att marknadsföra föreningen. Form, färg eller annan förändring av logon ska inte göras. Ej heller "ritas" ihop/kombineras med någon annan grafisk framställning. Om styrelsen kommer att ta ett beslut med annat innehåll i framtiden kommer detta att meddelas på lämpligt sätt. Undantag som exempelvis den nya klubblogon, har sanktioneras av SAHF. Logon är SAHFs egendom.

Den ovan refererade rättsuppfattningen baseras på författarens syn på vad som är hävd inom föreningen, sedan lång tid tillbaka och är inte grundat på något känt styrelsebeslut. /Ason '97

Ett bra exempel på användningsområde för logon för den enskilde medlemmen kan vara att lägga in den på sin hemsida eller tryckta alster med den kompletterande texten, "Medlem i SAHF".

Ladda ned högupplöst logotyp (eps)

Huvudsponsor

Kommande händelser

Inga händelser

Copyright © Svenska Arabhästföreningen, SAHF 2012-2020. All Rights Reserved.