Get Adobe Flash player

Uppdatering om situationen för arabhästaveln i Polen

Jag vill med den här status uppdateringen lyfta situationen gällande arabhästaveln i Polen.

 

Regimen där avsatte 19 februari i år cheferna på de två största arabhäststuterierna, Marek Trela på Janow Podlaski och Jerzy Bialobok på Michalow.

De stannade inte vid det. De valde även att avsätta Anna Stojanowska, som hade det nationella ansvaret för den polska arabhästaveln.

 

Den Polska arabhästaveln har en lång historia och har genom åren lyckats väl med att såväl bibehålla som utveckla araben. Det arbetet har förts framåt trots två världskrig och kommunismens härjningar. Att de har lyckats så bra beror på kunskap och beprövad erfarenhet, som har byggt på tidigare generationers kunnande.

 

Tilltaget som nuvarande regim har gjort, när de dels avsatt den nuvarande ledningen och sedan ersatt den med personer som är valda på grund av politiska skäl, gagnar på intet sätt araben och den polska aveln. Det kommer att vara skadligt för arabhästaveln på alla kontinenter då det Polska avelsarbetet påverkar i stort alla världens länders avelsprogram.

 

Som vald sekreterare i SAHF vill jag med den här statusuppdateringen uppmana så många som möjligt att skriva på den namninsamling som just nu pågår att återinsätta Marek Trela, Jerzy Bialobok och Anna Stojanowska.

 

Sören Juvas, sekreterare SAHF

 

https://www.change.org/p/reinstate-anna-stojanowska-jerzy-bia%C5%82obok-and-marek-trela?recruiter=492379866&utm_source=share_for_starters&utm_medium

Huvudsponsor

Copyright © Svenska Arabhästföreningen, SAHF 2012-2020. All Rights Reserved.